Huis van de Wijk Venlo oost

Stichting Leutherberg
In samenwerking met:

HvdW - Op d'n Berg

Ericaweg 6
5915ES Venlo
Tel.: 077-3903900

HvdW - De Vogelhut

Merelweg 1
5915BT Venlo
Tel.: 077-3030629
Welkom Activiteiten Verhuur Over ons Contact

Bewonersondersteuning

In mei 2015 is een nieuw team van bewonersondersteuning van start gegaan in de gemeente Venlo. In opdracht van de gemeente werken bewonersondersteuners van welzijnsorganisaties Assist, Synthese en Wel.kom samen om inwoners te ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van hun eigen initiatieven om buurt, wijk, dorp en stad gezelliger, schoner, leefbaarder en veiliger te maken.

Wat kunnen de bewonersondersteuners voor u betekenen?
Wilt u iets doen in uw buurt? Wilt u uw buurt veiliger of mooier maken? Wilt u een straatfeest organiseren, een speeltuintje opknappen of zwerfafval opruimen? Mist u een ontmoetingsplek in uw buurt of wilt u iets doen in uw buurthuis? Zoekt u sociale contacten of wilt u zich als vrijwilliger inzetten voor een ander? Heeft u een goed idee maar weet u niet hoe u anderen daarbij kunt betrekken? Wilt u samen met buurtbewoners in gesprek over de toekomst van uw eigen buurt, wijk, of dorp? Dan kan bewonersondersteuning mogelijk iets voor u betekenen.

Hoe werken bewonersondersteuners?
Bewonersondersteuners gaan ervan uit dat mensen zelf het beste weten hoe hun eigen buurt eruit zou moeten zien.

Op basis van vraag
Het vertrekpunt van bewonersondersteuning is dan ook: wat wil de bewoner? Wat bewonersondersteuners kunnen betekenen hangt dus af van uw vraag. Een bewonersondersteuner vraagt door om de behoeftes helder te krijgen en geeft op basis daarvan steun en advies.

Eigenaarschap van bewoners
Maar het initiatief is en blijft van bewoners zelf. Dat is het belangrijkste uitgangspunt.

Vanuit kansen en talenten
Bewonersondersteuners gaan ervan uit dat iedereen mogelijkheden heeft om, naar vermogen en wens, bij te dragen aan een betere buurt. Zij kijken mee naar wat u goed kunt en helpen mee uw talenten te versterken en kennis en ervaring op te bouwen die nodig zijn om uw initiatief tot een succes te maken. Zij gaan niet aan problemen voorbij, maar zij proberen met u naar kansen en mogelijkheden voor uw wijk te kijken.

Voor jong en oud
Bewonersondersteuners maken geen onderscheid naar leeftijd. Iedereen kan een beroep op hen doen, want iedereen kan iets doen voor dorp of stad. Jong of oud, iedereen is inwoner van de gemeente Venlo. Samen zijn we Venlo!

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

Extra informatie

LocatieHvdW - De Vogelhut
Merelweg 1
CoordinatorJohnny Driessen
Janou Coumans
Menno Janssen
DeelnameGratis
Facebookbewonersondersteuningvenlo